Skip to content
Home » Maak Nu Een Keuring Afspraak Bij Ons Betrouwbare Bedrijf

Maak Nu Een Keuring Afspraak Bij Ons Betrouwbare Bedrijf

Maak Nu Een Keuring Afspraak Bij Ons Betrouwbare Bedrijf

Kijk Uit: Technische Controle In Het Vlaamse Gewest

Keywords searched by users: keuring afspraak maken autokeuring afspraak online, telefonisch afspraak maken autokeuring, autokeuring voor verkoop, rdw afspraak maken invoeren, sbat afspraak keuring, afspraak keuring voor verkoop, autokeuring afspraak annuleren belgie, rdw taxi keuring afspraak maken

Wat is een keuring afspraak?

Een keuring afspraak is een afspraak die u maakt om uw voertuig te laten keuren volgens de wettelijke eisen en normen. Het is een essentieel onderdeel van het proces om uw voertuig veilig en legaal op de weg te houden.

Om ervoor te zorgen dat uw voertuig voldoet aan de vereiste veiligheids- en milieunormen, moet u regelmatig een keuring afspraak maken. Tijdens deze afspraak wordt uw voertuig gecontroleerd door een gekwalificeerde keuringsinspecteur om ervoor te zorgen dat het voldoet aan alle geldende eisen en normen.

Een keuring afspraak kan verschillende soorten keuringen omvatten, zoals een algemene voertuigkeuring, een keuring voor verkoop, een periodieke keuring of een specifieke keuring voor bepaalde types voertuigen, zoals taxi’s. Het doel van de keuring afspraak is om ervoor te zorgen dat uw voertuig veilig is om te gebruiken op de weg en in overeenstemming is met de wettelijke vereisten.

Waarom is het maken van een keuring afspraak belangrijk?

Een keuring afspraak maken is belangrijk om verschillende redenen:

1. Verkeersveiligheid: Door regelmatig uw voertuig te laten keuren, draagt u bij aan de verkeersveiligheid. Tijdens de keuring wordt gecontroleerd of uw voertuig aan alle veiligheidseisen voldoet, zoals goed werkende remmen, verlichting en banden. Als eventuele defecten of gebreken worden geïdentificeerd, kunt u deze laten repareren voordat ze leiden tot ongevallen of andere problemen op de weg.

2. Milieuvoorschriften: Een keuring afspraak is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw voertuig voldoet aan de geldende milieunormen. Tijdens de keuring wordt gecontroleerd of de uitstoot van uw voertuig binnen de acceptabele grenzen valt. Als uw voertuig niet aan deze normen voldoet, kunt u maatregelen nemen om de uitstoot te verminderen en milieuvriendelijker te worden.

3. Houdt uw voertuig legaal: In veel landen is het verplicht om uw voertuig regelmatig te laten keuren om het legaal op de weg te houden. Door een keuring afspraak te maken en uw voertuig te laten keuren, voldoet u aan deze wettelijke verplichting. Als u uw voertuig niet laat keuren, kunt u boetes of andere juridische consequenties krijgen.

Hoe maak ik een keuring afspraak?

Er zijn verschillende manieren om een keuring afspraak te maken, afhankelijk van het land of de regio waarin u zich bevindt. Hier zijn enkele veelvoorkomende methoden:

1. Online keuring afspraak maken

Veel keuringsinstanties bieden de mogelijkheid om online een afspraak te plannen. Dit is vaak de meest handige en snelle manier om een keuring afspraak te maken. U kunt de officiële website van de betreffende keuringsinstantie bezoeken en zoeken naar het gedeelte waar u een online afspraak kunt plannen.

Om een online keuring afspraak te maken, volgt u de volgende stappen:

 1. Ga naar de website van de keuringsinstantie.
 2. Zoek naar het gedeelte waar u een afspraak kunt plannen.
 3. Volg de instructies op het scherm en voer de vereiste gegevens in, zoals uw kenteken, voertuiggegevens en persoonlijke gegevens.
 4. Kies een geschikte datum en tijd voor uw afspraak uit de beschikbare opties.
 5. Bevestig uw afspraak en noteer de details, zoals de locatie en het tijdstip.

2. Telefonische keuring afspraak maken

Als u liever telefonisch een keuring afspraak maakt, kunt u het telefoonnummer van de keuringsinstantie vinden op hun website of in de officiële documentatie. Bel het nummer en volg de instructies van de medewerker om een afspraak te plannen.

Zorg ervoor dat u alle benodigde informatie bij de hand heeft, zoals uw kentekenbewijs en persoonlijke gegevens. De medewerker zal u vragen stellen om de benodigde informatie te verzamelen en een geschikte datum en tijd voor uw afspraak te bepalen.

Belangrijke informatie voor uw keuring afspraak

Voordat u uw keuring afspraak maakt, is het handig om enkele belangrijke zaken te weten en voorbereidingen te treffen. Hier zijn enkele punten waar u rekening mee moet houden:

1. Benodigde documenten

Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten bij de hand heeft voordat u uw keuring afspraak maakt. Deze documenten kunnen verschillen per land of regio, maar kunnen onder meer het volgende omvatten:

 • Kentekenbewijs
 • Verzekeringsbewijs
 • Eventuele keuringsrapporten van eerdere controles

Door deze documenten bij de hand te hebben, kunt u tijdens de keuring afspraak gemakkelijk de benodigde informatie verstrekken.

2. Voertuigeisen en normen

Het is belangrijk om te weten welke specifieke eisen en normen er gelden voor uw voertuig voordat u de keuring afspraak maakt. Deze eisen en normen kunnen verschillend zijn voor verschillende types voertuigen, zoals personenauto’s, vrachtwagens, motorfietsen, taxi’s, etc.

Door te weten aan welke eisen uw voertuig moet voldoen, kunt u eventuele reparaties of aanpassingen laten uitvoeren voordat u de keuring afspraak maakt. Dit helpt voorkomen dat uw voertuig wordt afgekeurd tijdens de keuring.

Wat gebeurt er tijdens de keuring afspraak?

Tijdens de keuring afspraak zal een gekwalificeerde keuringsinspecteur uw voertuig controleren op verschillende aspecten. Dit kan onder andere de volgende controlepunten omvatten:

 • Remmen
 • Verlichting
 • Banden
 • Uitlaat
 • Carrosserie
 • Milieunormen

De inspecteur zal elk aspect grondig controleren om ervoor te zorgen dat uw voertuig aan de geldende eisen voldoet. Als er tijdens de controle gebreken of defecten worden gevonden, zal de inspecteur deze noteren en u advies geven over eventuele reparaties of aanpassingen die moeten worden uitgevoerd. Na de keuring ontvangt u meestal een keuringsrapport met de resultaten.

FAQs (Veelgestelde vragen)

1. Kan ik een keuring afspraak online maken?

Ja, in veel landen en regio’s is het mogelijk om online een keuring afspraak te maken. U kunt de officiële website van de betreffende keuringsinstantie bezoeken en zoeken naar het gedeelte waar u een online afspraak kunt plannen. Volg gewoon de instructies op het scherm en voer de vereiste gegevens in om uw afspraak te plannen.

2. Wat als ik mijn keuring afspraak wil annuleren?

Als u uw keuring afspraak wilt annuleren, kunt u contact opnemen met de keuringsinstantie waar u de afspraak heeft gemaakt. Geef uw gegevens door en informeer dat u de afspraak wilt annuleren. Zorg ervoor dat u dit op tijd doet, zodat andere mensen de vrijgekomen tijd kunnen benutten.

3. Moet ik mijn voertuig voorbereiden op de keuring afspraak?

Ja, het is een goed idee om uw voertuig voor te bereiden op de keuring afspraak. Controleer of alle verlichting, ruitenwissers, remmen en andere veiligheidsonderdelen goed werken. Zorg ervoor dat uw voertuig schoon is, zodat de inspecteur de controlepunten goed kan zien en testen.

4. Hoe vaak moet ik mijn voertuig laten keuren?

De frequentie van voertuigkeuringen kan per land en type voertuig verschillen. In veel gevallen moet een voertuig jaarlijks of om de zoveel jaar worden gekeurd. Raadpleeg de lokale regelgeving om te weten te komen hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren.

5. Wat moet ik doen als mijn voertuig wordt afgekeurd tijdens de keuring?

Als uw voertuig wordt afgekeurd tijdens de keuring, zal de inspecteur u vertellen welke gebreken of defecten moeten worden verholpen voordat u opnieuw kunt worden gekeurd. Laat de nodige reparaties uitvoeren en maak een nieuwe afspraak voor een herkeuring.

6. Moet ik een keuring afspraak maken voor de verkoop van mijn voertuig?

Ja, in veel landen is het verplicht om uw voertuig te laten keuren voordat u het verkoopt. Dit zorgt ervoor dat het voertuig aan alle veiligheids- en milieunormen voldoet en legaal kan worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Let op: De bovenstaande informatie is alleen bedoeld als algemene handleiding en kan afwijken op basis van de regelgeving in uw land of regio. Raadpleeg altijd de relevante autoriteiten of keuringsinstanties voor specifieke informatie over het maken van een keuring afspraak.

Categories: Gevonden 10 Keuring Afspraak Maken

Kijk Uit: Technische controle in het Vlaamse Gewest
Kijk Uit: Technische controle in het Vlaamse Gewest

Hoe Maak Ik Een Afspraak Bij De Autokeuring?

Hoe maak ik een afspraak bij de autokeuring?

Om een afspraak te maken voor de autokeuring, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt een afspraak maken via onze website, die u hieronder kunt vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken op het nummer 02/559.09.99. Houd er rekening mee dat dit alleen kan tijdens kantooruren.

Het is belangrijk om te weten dat u uw wagen zonder afspraak kunt aanbieden voor de periodieke keuring. Let wel op dat voor de tweedehandskeuring en motorkeuring een afspraak vereist is. Zorg er dus voor dat u een afspraak maakt als uw voertuig voor een van deze specifieke keuringen moet worden ingepland.

Is Afspraak Nog Nodig Voor Autokeuring?

Sinds de uitbraak van de coronapandemie moesten automobilisten in veel regio’s een afspraak maken voor de autokeuring. Vanaf 1 augustus is deze verplichting echter opgeheven in alle regio’s. Het is nu mogelijk om online een afspraak te maken tot 2 maanden voor het verlopen van het keuringsbewijs. Deze nieuwe mogelijkheid is sinds kort overal beschikbaar. Op 9 juni 2022 is deze informatie bekendgemaakt.

Wat Kost Een Keuring Op Afspraak?

Wat zijn de kosten van een keuring op afspraak? De tarieven kunnen variëren, maar de meest voorkomende tarieven zijn als volgt:
– Voor een personenauto op benzine bedragen de kosten €43,10.
– Voor een personenauto op diesel bedragen de kosten €52,80, met een toeslag van €4,90 voor de eerste keuring.
– Voor een lichte vrachtwagen op diesel bedragen de kosten €66,80.

Let op: deze tarieven zijn geldig tot 1 januari 2023.

Hoelang Op Voorhand Afspraak Keuring?

Hoelang van tevoren moet je een afspraak maken voor een tweedehandskeuring (keuring voor verkoop)?

Voertuigen moeten uitsluitend op afspraak (online 24/24) worden voorgelegd voor een tweedehandskeuring (keuring voor verkoop). Dagelijks worden er extra afspraakmogelijkheden geopend, zodat je op korte termijn (binnen 3 werkdagen) een afspraak kunt maken. Het is belangrijk om op te merken dat afspraken voor een keuring voor verkoop altijd vooraf geboekt moeten worden via het online systeem, en dat er geen mogelijkheid is om zonder afspraak langs te komen.

Details 23 keuring afspraak maken

Vanaf Volgende Week Opnieuw Elke Weekdag Autokeuring Met Én Zonder Afspraak | Goca Vlaanderen
Vanaf Volgende Week Opnieuw Elke Weekdag Autokeuring Met Én Zonder Afspraak | Goca Vlaanderen

See more here: brokengroundgame.com

Learn more about the topic keuring afspraak maken.

See more: https://brokengroundgame.com/music blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *